Τάρτες με ροδάκινα και κρέμα αμυγδάλου

Τάρτες με ροδάκινα και κρέμα αμυγδάλου

Υλικά

για τη βάση

8 ατομικές τάρτες ή μία ταρτιέρα

  • 250 γραμ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 125 γραμ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 125 γραμ. λιωμένο βούτυρο

για την κρέμα

  • 500 ml γάλα (εγώ χρησιμοποίησα αμυγδάλου)
  • 1 κ.γ. άρωμα αμυγδάλου
  • 2 αβγά
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 75 γραμ. αλεύρι
  • 125 γραμ. τριμμένο αμύγδαλο

για την επικάλυψη

  • 2 μέτρια ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • 4 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση, βάζοντας στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τη ρίχνουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τη μοιράζουμε ισόποσα και τη στρώνουμε με τα δάχτυλά μας στις 8 ατομικές ταρτιέρες ή τη στρώνουμε κατευθείαν στη μεγάλη ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Για την κρέμα, βάζουμε το γάλα μαζί με το άρωμα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και το τριμμένο αμύγδαλο και χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη. Όταν το γάλα ζεσταθεί πολύ, το αποσύρουμε από τη φωτιά, και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπωλ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν έχουμε ρίξει το περισσότερο γάλα, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπωλ πίσω στο κατσαρολάκι, και, ανακατεύοντας συνεχώς, το επιστρέφουμε στη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να πήξει ελαφρώς (δεν σταματάμε να ανακατεύουμε), και αφού πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπωλ. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη. Ιδανικά, το μεταφέρουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. 

Συναρμολόγηση: Αφού έχουν κρυώσει όλα καλά, αφαιρούμε τις βάσεις από τις ταρτιέρες και μοιράζουμε από πάνω την κρέμα. Τοποθετούμε μερικές φετούλες ροδάκινο από πάνω, και ρίχνουμε και μερικές κουταλιές από τη σάλτσα της μαρμελάδας. Γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή μπισκότο και ένα φυλλαράκι δυόσμο.  

Πηγή: myblissfood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο