Creme brulee με άρωμα λεβάντα

Creme brulee με άρωμα λεβάντα

Υλικά

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 8 κρόκους αυγού
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα (θα την βρείτε σε μαγαζιά με μπαχαρικά)
  • 5 κ. γ. ζάχαρη για το κάψιμο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, την βανίλια και την λεβάντα σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την λεβάντα να βγάλει τα αρώματα της στην κρέμα για 3-4 λεπτά.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μίγμα. Σουρώνουμε την κρέμα και την μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολ.

Τοποθετούμε τα μπολ σε ένα ταψί με ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Ψήνουμε τις κρέμες για 45 λεπτά.

Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Λίγο πριν τις σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο.

Πηγή: foodprints

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο