Brownies λεμόνι

Brownies λεμόνι

Τα brownies σε μία πιο μυρωδάτη, φρουτένια και ξινούτσικη εκδοχή. Αυτό το γλυκό έχει την υφή και το σχήμα των brownies μόνο που τον πρώτο λόγο στον ουρανίσκο τον έχει το λεμόνι, αφού δεν έχουμε καθόλου σοκολάτα. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την πολυαγαπημένη σοκολάτα μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σταγόνες λευκής σοκολάτας. Οπτικά και γευστικά το αποτέλεσμα θα είναι άψογο.

Απλώστε το μισό γλάσο από πάνω και αφήστε το λίγο να πήξει (μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να πήξει). Έπειτα, απλώστε το υπόλοιπο γλάσο και αφήστε το πάλι να κάτσει λίγο. Στο τέλος θα έχετε ένα γυαλιστερό χοντρό στρώμα γλάσου πάνω από τα brownies.

Brownies λεμόνι. Απολαυστικά…

Υλικά

για brownies

  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

για γλάσο λεμόνι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από 2-3 μεγάλα λεμόνια. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μαλακό βούτυρο μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα αλευριού και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό, περίπου 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίζει να ροδίζει στις άκρες και η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν απλώσουμε από πάνω το γλάσο.

Όταν τα brownies κρυώσουν εντελώς, φτιάχνουμε το γλάσο. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη. Την ανακατεύουμε μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη ή χυμό ανάλογα με την σύσταση που θέλουμε.

Απλώνουμε το μισό από το γλάσο πάνω από τα brownies με μια λαστιχένια σπάτουλα. Το αφήνουμε να δέσει λίγο. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο γλάσο και το αφήνουμε να κάτσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει το γλάσο πιο γρήγορα. Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο