Τσιζ κέικ µε κρέµα λεµονιού

Τσιζ κέικ µε κρέµα λεµονιού

Υλικά

  • 200 γρ. µπισκότα digestive ή αµυγδάλου θρυµµατισµένα
  • Ξύσµα και χυµός 3 λεµονιών
  • 300 γρ. έτοιµη κρέµα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κιλό τυρί κρέµα σε θερµοκρασία δωµατίου
  • 100 γρ. βούτυρο λιωµένο
  • 1 κουτ. κορν φλάουρ
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα θρυµµατισµένα µπισκότα µε το βούτυρο και τα αδειάζετε σε βαθιά βουτυρωµένη φόρµα (20 εκ. διάµ.). Πιέζετε να κολλήσουν καλά στη βάση της φόρµας και βάζετε στο ψυγείο για µερικά λεπτά ή ώσπου να «σφίξει» η βάση των µπισκότων. 

Ανακατεύετε το κορν φλάουρ µε τον χυµό 1 λεµονιού, ώσπου να γίνει απαλό µίγµα και αφήνετε στην άκρη. Ανακατεύετε την κρέµα ζαχαροπλαστικής, ξύσµα 1 λεµονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καστανή. Αδειάζετε σε µπολ και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ανακατεύετε το τυρί κρέµα µε το υπόλοιπο ξύσµα και τον χυµό λεµονιού και τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν απαλό µίγµα. 

Ανακατεύετε µε το µισό µίγµα της κρέµας και το αλείφετε επάνω στη βάση των µπισκότων. Σκορπάτε την υπόλοιπη κρέµα επάνω και βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή από το προηγούµενο βράδυ, για να πήξει. Ξεφορµάρετε το τσιζ κέικ σε πιατέλα, ισιώνετε την επιφάνεια µε λάµα µαχαιριού. Γαρνίρετε µε το µίγµα του κορν φλάουρ και σερβίρετε.

Πηγή: xn--mxaem6ayai.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο