Εκμέκ κανταΐφι με φιστίκια Αιγίνης

Εκμέκ κανταΐφι με φιστίκια Αιγίνης

Υλικά 

  • 1/2 κιλό φύλλο Kανταίφι 
  • 200 γραμμ. βούτυρο 

για την κρέμα 

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα 
  • 12 κρόκους αυγών 
  • 300 γραμμ. ζάχαρη 
  • 120 γραμμ. κορν φλάουρ 
  • 1 φιαλίδιο βανίλια 
  • 1 σφηνάκι ανθόνερο 

για την επικάλυψη 

  • 500 γραμμ. κρέμα Γάλακτος (χτυπημένη σαvτιγί) 
  • 4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης τριμμένα 


για το σιρόπι 

  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 2 ποτήρια νερό 
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. 

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο ταψί. Ανοίγετε το φύλλο κανταίφι καλά, ώστε να μην είναι κολλημένες οι ίνες μεταξύ τους. Στρώνετε το φύλλο στο ταψί και 10 βουτυρώνετε.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Εν τω μεταξύ. έχετε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 8 με 10 λεπτά. Περιχύνετε το φύλλο με το ζεστό σιρόπι και αφήνετε στην άκρη.

Για την κρέμα, ζεσταίνετε το γάλα και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά. Σε μια μπασίνα βάζετε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε μέχρι να ομο- γενοποιπθούν. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και ανακατεύετε ξανά. Βάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα. προσθέτετε το ανθόνερο και ανακατεύετε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει κρέμα.

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο και τη στρώνετε στο σιροπιασμένο φύλλο. Συνεχίζετε απλώνονταs τη σαντιγί με προσεκτικές κινήσεις. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 11/2 ώρα και στολίζετε με τα φιστίκια Αιγίνnς.

Πηγή: fnl-guide

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο