Τηγανιτό παγωτό for all!

Τηγανιτό παγωτό for all!

Υλικά

  • 1 κιλό παγωτό μαστίχα η ότι άλλο σας αρέσει
  • νιφάδες δημητριακών
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς χοντροκομένους της αρεσκείας σας (αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους κλπ)
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα( προαιρετικά)
  • Λάδι
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • Σάλτσα από φράουλες η φρούτα του δάσους

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα  μεταλλικό σκεύος( ταψί, δίσκο, πιατέλα) στην κατάψυξη για μια ώρα να παγώσει καλά.

Με το κουτάλι του παγωτού φτιάχνουμε μπάλες από το παγωτό που έχουμε αγοράσει, τις βάζουμε πάνω στον παγωμένο σκεύος και το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για 5 ώρες. Καλό είναι το βήμα αυτό να γίνει από την προηγούμενη μέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δημητριακά με τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα. Παίρνουμε τις μπάλες του παγωτού μία-μία και τις τυλίγουμε μέσα στα δημητριακά. Επιστρέφουμε τις μπάλες στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν καλά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 -3 φορές  ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα γύρω από το παγωτό.

Στο στάδιο αυτό μπορούμε να φυλάξουμε τις μπάλες του παγωτού μέχρι την στιγμή που θα τις τηγανίσουμε. Προσωπικά έχω πάντα μερικές έτοιμες στην κατάψυξη ώστε να τις τηγανίσω (και φυσικά να εντυπωσιάσω) όποτε χρειαστεί.

Όταν θελήσουμε να τηγανίσουμε ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τις μπάλες παγωτού μία-μία κάθε φορά. Τηγανίζουμε για 1 " περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα του παγωτού. Σερβίρουμε αμέσως με την σος σοκολάτας ή των φρούτων.

Πιστέψτε με το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό τόσο γευστικά όσο και οπτικά. Καλή απόλαυση!  Πάστα Φλώρα-Κατερίνα Φωτίου

 

Πηγή: fnl-guide

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο