Και όμως... παγωτό «τσουρέκι»

Και όμως... παγωτό «τσουρέκι»

Ιδιαίτερη γεύση έχει αυτό το παγωτό κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο δεν περιέχει ίχνος από τσουρέκι.   Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα ετοιμάσουμε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα ένα φανταστικό παγωτό τσουρέκι. 

Υλικά  

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ερμόλ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 δάκρυα μαστίχας χτυπημένα στο γουδί να γίνουν σκόνη 
  • ½ κ.γλ. μαχλέπι σκόνη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού ή φέτες τσουρεκιού κομμένες σε κομματάκια.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Προσθέτουμε το ερμόλ, το γάλα, τη μαστίχα και το μαχλέπι και το γλυκαντικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ομογενοποιηθεί.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα δοχείο που να μπορεί να μπει στην κατάψυξη και εάν θέλουμε προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού και το τσουρέκι και ανακατεύουμε απαλά να πάνε σε όλο το μείγμα μας.

Πριν σερβίρουμε το παγωτό το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει ελαφρώς.

Πηγή: delicieuses

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο