Μια καταπληκτική συνταγή για εύκολες και αφράτες τηγανίτες με τυρί και μέλι Κρητικές 

Υλικά

  • 2 ποτήρια του κρασιού γάλα
  • 1 ποτήρι του κρασιού νερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού τυρί κατά προτίμηση κεφαλογραβιέρα
  • 3 1/2 ποτήρια του κρασιού αλεύρι
  • αλάτι
  • 1 κουταλάκι λάδι
  • μέλι
  • κανέλα
  • σουσάμι
  • σόδα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε λεκάνη το νερό με το αλεύρι, το γάλα, το λάδι, το τυρί, τη σόδα, λίγο αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά. Βάζουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι.

Βουτάμε ένα κουτάλι στο νερό και βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα στο τηγάνι, σε κάποια απόσταση βέβαια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Όταν ροδίσουν, τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με το μέλι και τις πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.