Μπανόφι Πάβλοβα

Μπανόφι Πάβλοβα

Άλλο ένα γλυκό δύο σε ένα! Το νέο trend της ζαχαροπλαστικής είναι το μπανόφι. Είμαι από τις τελευταίες που το ανακάλυψε αναρωτώντας με απορία «Τι είναι ρε παιδιά αυτό το μπανόφι;». Σε αυτά τα πράγματα βέβαια οι περιγραφές είναι περιττές και αρκεί μία δοκιμή για να τα καταλάβεις τι εστί μπανόφι. Φυσικά, μας αρέσουν τα διαφορετικά και εξελιγμένα και για αυτό πήγαμε ένα βήμα παραπάνω και φτιάξαμε το μπανόφι τύπου πάβλοβα. Στην γεύση δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Η διαφορά είναι στις διαφορετικές υφές και την εμφάνιση.

Μπανόφι Πάβλοβα. Απολαύστε το…

Υλικά

για την μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
Απλώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τις ζάχαρες και την κρέμα ταρτάρ μέχρι το μείγμα να γίνει αφρώδες. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές και γυαλιστερές κορυφές (περίπου 8 λεπτά). Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το ξίδι από λευκό κρασί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάζουμε την μαρέγκα σε ένα κορνέ και την απλώνουμε σε δύο ορθογώνια πάνω στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να στεγνώσουν.

Υλικά

γιά την καραμέλα

  • 175γρ. ζάχαρη άχνη, 1 φλιτζάνι περίπου
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • σάλτσα καραμέλας (έτοιμη ή σπιτική)

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το μέλι, την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Είναι έτοιμο όταν πάρει ένα σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα και όταν ρίχνουμε λίγες σταγόνες στο νερό αυτές αμέσως σκληραίνουν και γίνονται μπάλες.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ γρήγορα. Το ρίχνουμε στο έτοιμο ταψί. Το αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να σκληρύνει.

Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος. Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περνάμε από πάνω ένα καμινέτο για να τις καραμελώσουμε.

Χτυπάμε 300ml κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει. Την απλώνουμε πάνω από μία μαρέγκα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα καραμέλας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη άλλη μαρέγκα από πάνω και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Βάζουμε από πάνω τις μπανάνες και την θρυμματισμένη καραμέλα.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο