Τούρτα μωσαϊκό

Τούρτα μωσαϊκό

Υλικά

  • 1-1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 250γρ βούτυρο πολύ μαλακό
  • 2 αυγά
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 200γρ ζάχαρη άχνη 
  • 150γρ κουβερτούρα πραλίνα
  • 50γρ κακάο
  • 100γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο,την ζάχαρη,το κακάο,τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε ένα τσέρκι στρογγύλο 20-22 περίμετρο ή ότι αλλο σχήμα έχουμε και τοποθετούμε στην βάση μια στρώση με πτι μπερ.Τα ραντίζουμε με κονιάκ.

Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμα και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να μας τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λίωσει η σοκολάτα και το γλάσο είναι έτοιμο

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στα μπισκότα,αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το τσερκι αφου το ζεστάνουμε πρώτα με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά.

Γύρω γύρω τοποθετούμε μπι μπερ και απο πάνω διακοσμούμε την τούρτα με τριμμένη κουβερτούρα,σπασμένα μπισκότα και ζάχαρη άχνη.

Πηγή: olgascuisine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο