Πολίτικο şeker pare

Πολίτικο  şeker pare

Υλικά

  • 2,5 Φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 Μικρό πακέτο μαργαρίνη (125 γρ.)
  • 1 Κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 2 Κύπελλα ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 4 Αυγά
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Μισό πακέτο της βανίλιας
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ή φουντούκια σε σκόνη
  • 1 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι 

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη και
  • 1/2  λεμονάκι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αφρίσει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε άχνη ζάχαρη. Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε μέσα το αμύγδαλο σε σκόνη,τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα μαργαρίνη-άχνη ζάχαρη και σπάμε μέσα τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού.

Ενώνουμε το λάδι με τα αβγά ομοιόμορφα, παίρνουμε λίγο αλεύρι από την άκρη και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι σε σχήμα ρολό και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού. Τους δίνουμε σχήμα οβάλ ή στρογγυλό, τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα στολίζουμε με φουντούκι, καρύδι, φιστίκι ή καρυδόψιχα.

Ψήνουμε σε φούρνο θερμοκρασίας 170 βαθμών. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει με νερό και ζάχαρη και χυμό λεμονιού στο τελείωμα.

Tip: Στη ζύμη μπορεί να προστεθεί 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι. 
 

Πηγή: politika

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο