Κέικ μήλου με ανθότυρο

Κέικ μήλου με ανθότυρο

Ένα απλό κεκάκι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Το κεκάκι μας περιέχει ανθότυρο που κάνει την γεύση του μοναδική. Το ανθότυρο είναι ένα τυρί χαμηλό σε λιπαρά, με ελάχιστο αλάτι και μαλακό πράγμα που το κάνει ιδανικό για γλυκά.

Κέικ με ανθότυρο και μήλο. Δοκιμάστε το…

Υλικά

  • 9 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ανθότυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 μήλο, χωρίς φλούδα και τριμμένο (θα πρέπει να δώσει περίπου 1 φλιτζάνι)
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλάτι, το τυρί, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το μήλο.

Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, λειαίνουμε την κορυφή και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, έως ότου το κέικ ροδίσει και οι δύο πλευρές να αρχίσουν να ξεκολλάμε από το ταψί.

Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί πάνω σε μία σχάρα για 10 λεπτά. Γυρνάμε το κέικ πάνω στην σχάρα για να κρυώσει εντελώς πάνω στην σχάρα. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο