Μηλόπιτα ’’η εύκολη’’

Μηλόπιτα ’’η εύκολη’’

Λίγα μήλα, λίγη κανέλα και μερικά καρύδια μπορούν να φτιάξουν μία πολύ νόστιμη μηλόπιτα! Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές, αυτή είναι πολύ απλή και η αγαπημένη μου!

Υλικά

  • 7 μήλα
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 28 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 30 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 1 ποτήρι του κρασιού καρύδι

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε στο multi τα καρύδια, μέχρι να γίνουν και αυτά μικρά, αλλά όχι τελείως πολτοποιημένα. Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μιξεράκι. 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το καρύδι και τελευταία τα κομματάκια μήλου και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Αφού βάλουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς (με αντιστάσεις) σε προθερμασμένο φούρνο. 

Σημείωση: Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είχε διάμετρο 30 εκ. και αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορείτε να βάλετε ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ.).
 

 

Πηγή: casa-dei-sapori

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο