Κρέμα όπως παλιά αλλά με γεύση πορτοκάλι!

Κρέμα όπως παλιά αλλά με γεύση πορτοκάλι!

Αυτή η βραστή κρέμα με φρέσκο γάλα, κρόκους αυγών και φλοιό πορτοκαλιού είναι σκέτη νοσταλγία… 

Υλικά

  • 250 γρ. φρέσκο γάλα (πλήρες),
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35-36% λιπαρά),
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (ακέρωτο),
  • ξύσμα ½ λεμονιού (για να γίνει ακόμα πιο αρωματική),
  • 5 κρόκους αυγών,
  • 80 γρ. ζάχαρη,
  • 30 γρ. corn flour,
  • 6-12 μισές φέτες πορτοκάλι (για γαρνιτούρα).

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και προσθέτω το ξύσμα από τον φλοιό πορτοκαλιού και λεμονιού. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω το μείγμα να ζεσταθεί καλά μέχρι να πάρει ίσα-ίσα μία ελαφρά βράση.

Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύω με τον αβγοδάρτη τους κρόκους, την ζάχαρη και το corn flour. Μόλις δω ότι το μείγμα του γάλακτος έχει αποκτήσει ελαφρύ βρασμό ρίχνω με μια κουτάλα σιγά-σιγά το γάλα στο μπολ με τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί το αυγό καλά και μετά βάζω όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. 

Συνεχίζω το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά (σε μέτρια θερμοκρασία πάντα), με μία ξύλινη κουτάλα που να ακουμπάει τον πάτο της κατσαρόλας, για να μην μας κολλήσει η κρέμα και μέχρι να δέσει .

Όταν δω ότι αρχίζει να κοχλάζει, αποσύρω την κρέμα από την φωτιά και την μοιράζω σε μπολάκια. Γνωρίζω ότι, η κρέμα καθώς κρυώνει θα πήξει κι άλλο.
Αφού κρυώσει αρκετά μπορώ να την σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου ή να την βάλω στο ψυγείο να κρυώσει. Στο ψυγείο, η κρέμα διατηρείται για περισσότερο χρόνο και καλύτερα, αν καλύψω το κάθε μπολάκι με μεμβράνη, έτσι δεν θα κάνει και πέτσα. 

Διακοσμώ το κάθε μπολάκι με 2 φέτες πορτοκαλιού προτού σερβίρω.

Πηγή: dailycious

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο