Ένα αλλιώτικο κέικ σοκολάτας! (video)

Ένα αλλιώτικο κέικ σοκολάτας! (video)

Μοιάζει με σου, μοιάζει με τσουρέκι, μοιάζει και μεκέικ σοκολάτας, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτε από όλα αυτά, παρά μόνο ένα λαχταριστό μπισκότο κέικ. Ναι καλά άκουσες, αυτή η συνταγή είναι 2 σε 1 που λέμε και σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αλλά και εσύ μιας και δεν έχει μεγάλη διαδικασία παρασκευής.

Υλικά

για το κέικ

  • 1 κουτί φρέσκια ζύμη
  • Τυρί κρέμα
  • Σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτό το γλυκό, όπως προανέφερα είναι σύντομη και εύκολη, αλλά και αρκετά οικονομική. Για να ξεκινήσεις λοιπόν, θα πρέπει να πάρεις το κουτί με την φρέσκια ζύμη και να κόψεις το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια.

Έπειτα, θα πρέπει να το ανοίξεις, ώστε να μην είναι πολύ ογκώδες και να βάλεις μέσα ένα κομμάτι τυρί κρέμα και μερικές σταγόνες σοκολάτας και να το κλείσεις καλά, σχηματίζοντας μια μπαλίτσα.

Στην συνέχεια, πάρε ένα σακουλάκι το οποίο κλείνει αεροστεγώς και ρίξε μέσα την 1 κούπα με την λευκή ζάχαρη και την κανέλα. Στο τέλος πρόσθεσε και τα μπαλάκια της ζύμης που έχεις φτιάξει και κλείσε καλά τη σακούλα. Τώρα αυτό που μένει είναι να ανακινήσεις καλά την σακούλα, ώστε να πάει η ζάχαρη με την κανέλα παντού.

Τώρα σειρά έχει η σος με την οποία θα περιχύσεις το γλυκό σου. Βάλε λοιπόν σε ένα πυρίμαχο μπολάκι το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τοποθέτησε τα για 70 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακάτεψε καλά μόλις βγάλεις το μείγμα και άσε το μπολ στην άκρη.

Και τώρα το τελευταίο βήμα. Πάρε μια βάση για κέικ και άλειψε την με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσει στο πάτο το ζυμάρι. Αν θέλεις να έχεις ένα ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις στον πάτο μερικά καρύδια, αλλά και στο ενδιάμεσο. Έπειτα, βάλε τα μισά μπαλάκια της ζύμης που έφτιαξες και ρίξε από πάνω το μισό μπολ με την σος και συνέχισε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα, τελειώνοντας και πάλι με την σος.

Βάλε την φόρμα στην κουζίνα για 30 με 35 λεπτά, στους 175. Όταν είναι έτοιμο, αναποδογύρισε το σε ένα πιάτο και άφησε το να κρυώσει για 10 λεπτά μέχρι να το βγάλεις. Τόσο εύκολα και χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα, θα έχεις ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: ediva

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο