Μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού

Μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού

Υλικά

 για 4 μερίδες

  • 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2% λιπαρά)
  • 500 γραμ. φυτική κρέμα
  • 200 ml γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ)
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κ.γ. στέβια σε υγρή μορφή ή 100 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη στέβια ή τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ταυτόχρονα, βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπωλ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Μόλις το γάλα ζεσταθεί αρκετά (δε θέλουμε να βράσει), στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσουν. 

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με το μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή σε μπωλάκια και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα. 

Tip: Όταν θα βάλουμε τη μους στα ποτήρια θα είναι αρκετά αραιή στην υφή. Δεν ανησυχούμε, θα σφίξει στο ψυγείο όσο χρειάζεται. Μπορούμε καλύτερα να την ετοιμάσουμε από την προηγουμένη.
 

Πηγή: myblissfood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο