Τίποτα πιο γρήγορο & εύκολο από το ΄΄απλό fudge΄΄

Τίποτα πιο γρήγορο & εύκολο από το ΄΄απλό fudge΄΄

Το fudge είναι μία πιο στεγνή εκδοχή του φοντάν και είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό. Η υφή του είναι πιο μαλακή από της καραμέλας ή της σοκολάτας. Υπάρχουν όσα είδη μπορεί να φανταστεί κανείς αλλά με βάση κυρίως τη σοκολάτα.  Είναι μία πάρα πολύ απλή συνταγή και μια καλή ιδέα για δώρο ή κέρασμα. 

Υλικά

  • 2 κούπες σταγόνες κουβερτούρας
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 κτγ αλάτι

Εκτέλεση

Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα μικρό ταψάκι.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τις σοκολάτες με το το γάλα και το αλάτι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.*(Σε αυτό το σημείο, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας)


Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε τετραγωνάκια. Διατηρούνται καλυμμένα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερο διάστημα.

Πηγή: cookaffair

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο