Παντεσπάνι σιροπιαστό

Παντεσπάνι  σιροπιαστό

 Η βάση του είναι το σιμιγδάλι στο οποίο προσθέτουμε αυγά και το γλυκαίνουμε με την ζάχαρη και τη βανίλια. Αυτό που απογειώνει την γεύση της συνταγής είναι το σιρόπι στο οποίο μπορείς και να πειραματιστείς με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για να το φτιάξεις αν και η συνταγή προτείνει κι εκεί λίγα και αγνά υλικά με την προσθήκη ζάχαρης και λεμονιού. 

Υλικά

  • 320 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 320 γραμ. ζάχαρη
  • 16 αυγά
  • 2 βανίλιες

για το σιρόπι

  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κομματάκι λεμόνι
  • βούτυρο όσο χρειάζεται για να αλείψουμε το ταψί

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε σε λεκάνη τους κρόκους και τους δουλεύουμε με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει.

Ενώνουμε τα ασπράδια με τους κρόκους και τα δουλεύουμε μαζί. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας πάντα, και στο τέλος το άρωμα της βανίλιας.

Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 45 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε στο μεταξύ το φούρνο.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι, βράζοντάς το 5 λεπτά και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο