Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου

Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει και μερικά καλά , αααα να τα λέμε αυτά . Ένα από τα καλά τους είναι και το Τσιζκέικ που περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο .  Είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από το κανονικό και εξίσου νόστιμο . Εγώ το ελληνοποίησα ολίγον τι , βάζοντας γιαούρτι αντί για κρέμα μαζί με το τυρί.

Υλικά 

για τη βάση 

  • 2500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

για την κρέμα

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κεσεδάκι  γιαούρτι 2%
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα )
  • 2 βανίλιες
  • μία πρέζα αλάτι

Τα υλικά μας πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη βάση θριμματίζοντας τα μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στοΕλληνικό Τσιζκέικ  . Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα και βουτυρώνουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το γλυκό.

Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γιαούρτι και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν λεία κρέμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα και χτυπάμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες , το αλεύρι ,το αλάτι και το λεμόνι. Ξαναχτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 150-160 βαθμούς για μία περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη να παγώσει για 3-4 ώρες. Γαρνίρουμε με  ρευστή μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας , βατόμουρου ή ότι άλλο θέλουμε  και σερβίρουμε .

Το διατηρούμε στο ψυγείο …αν περισσέψει. 

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο