Κέικ του καφέ με γκανάζ καφέ

Κέικ του καφέ με γκανάζ καφέ

Καφεΐνη.... το πιο εκρηκτικό συστατικό που έδωσε η φύση στον άνθρωπο για να τον γεμίζει ενέργεια. Ας μου πει κάποιος, ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτό το κέικ καφέ; Πίνετε ή δεν πίνετε καφέ το κέικ του καφέ θα σας μαγέψει!

Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
  • 4 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

ganache καφέ

  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 60 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το γλάσο: σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα σε κομματάκια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα. Καλύπτουμε το γλάσο με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και καλύπτουμε με λαδόκολα μια μακρόστενη φόρμα.

Σε ένα μπολ κτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρίσουν και προσθέτουμε τον καφέ. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας να κτυπάμε το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι το μαχαίρι που θα βάλουμε στο κέικ να βγαίνει καθαρό!

Σερβίρουμε με το ganache!
 

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο