Αρωματικό ραβανί με σοκολάτα

Αρωματικό ραβανί με σοκολάτα

Υλικά

  • 4 αβγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • 2 φλιτζάνια βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα
  • 4 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
  • 250 γρ. σοκολάτα
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • λίγο χυμό λεμονιού

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη φυλάμε στο ψυγείο. Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμη. 

Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε σκόνη τη μαστίχα στο γουδί. Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους τη μαρέγκα και το μισό μείγμα του αλεύρου. Δουλεύουμε απαλά και όταν ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύσμα, το ροδόνερο και τη μαστίχα. Aνακατεύουμε καλά και προσεκτικά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Bγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και χαράζουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κρύο ραβανί με το ζεστό σιρόπι (ή το αντίθετο) και το αφήνουμε να σταθεί όλο το βράδυ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα εβαπορέ και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα. Aπλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο ραβανί και σερβίρουμε.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο