Καρυδόπιτα ’’εκ Καρπενησίου’’

Καρυδόπιτα ’’εκ Καρπενησίου’’

Υλικά

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. χλωροτύρι ή μυζήθρα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο

Eκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μπολ τη μυζήθρα, το κονιάκ, τα αβγά χτυπημένα, τις σταφίδες, την κανέλα και το χοντροκομμένο καρύδι και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Απλώνουμε το ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης κάθετα στη μία πλευρά του φύλλου αφήνοντας λίγο κενό φύλλο στην κάθε πλευρά. Τυλίγουμε το φύλλο γύρω από τη γέμιση δημιουργώντας ένα ρολό. Τυλίγουμε τις άκρες έτσι ώστε να σφραγιστεί η γέμιση και να μην χυθεί.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε τέσσερα ρολά. Αναμειγνύουμε σε μπολ το μέλι με το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα και το βράζουμε να γίνει σιρόπι.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα περιχύνουμε ζεστά με το σιρόπι και τα σερβίρουμε αφού κόψουμε το κάθε ρολό σε δύο κομμάτια.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο