Σαρλότ σοκολάτας

Σαρλότ σοκολάτας

Υλικά

  • 200-250 γραμμ. σαβαγιάρ

για την κρέμα

  • 350 γραμμ. κουβερτούρα (με περιεκτικότητα 55% σε κακάο)
  • 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμ. κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί

για το σιρόπι

  • 100 γραμμ. νερό
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 30 γραμμ. ρούμι

για το γλάσο

  • 200 γραμμ. σοκολάτα
  • 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την κρέμα, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και όταν πάρει μία βράση τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα, που έχουμε τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί, αλλά όχι πολύ σφιχτή, να είναι περίπου σαν γιαούρτι. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στη σοκολάτα όταν κρυώσει λιγάκι και αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε το σιρόπι μας για 1' και προσθέτουμε το ρούμι. Αραδιάζουμε τα σαβαγιάρ και τα ραντίζουμε με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, δεν τα βουτάμε στο σιρόπι. Παίρνουμε την ειδική φόρμα για σαρλότ και φτιάχνουμε "τοίχωμα" με τα σαβαγιάρ. Προσπαθούμε όσο γίνεται να μην αφήσουμε κενά. 

Γεμίζουμε με την κρέμα μέχρι τη μέση, καλύπτουμε με μερικά σαβαγιάρ και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγα ακόμα σαβαγιάρ. Βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες να παγώσει καλά.

Για το γλάσο βράζουμε λίγο την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα μέχρι να λιώσει καλά. Όταν έρθει η ώρα να ξεφορμάρουμε το γλυκό, το βουτάμε για λίγο σε ζεστό νερό και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω το γλάσο, σπρώχνοντας από το κέντρο προς την άκρη. Δεν θέλουμε να καλυφθεί όλη η σαρλότ. Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας.

Πηγή: trome

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο