Γιαουρτόπιτα με σάλτσα βύσσινου

Γιαουρτόπιτα με σάλτσα βύσσινου

Υλικά

για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό

για τη γέμιση

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 500 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

για τη σάλτσα βύσσινου

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. βύσσινα, αποπυρηνωμένα, ελαφρώς ζεσταμένα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (για να μην παγώσει η καραμέλα)

Μερίδες 8
Προετοιμασία 25΄ Ψήσιμο 30΄

Εκτέλεση

Βάση: Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 - 5 εκ., πιέζοντάς τα για να δημιουργηθεί μια βάση.

Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά στους 190 ° C, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.

Σάλτσα βύσσινου: Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε τα ζεσταμένα βύσσινα και τα σοτάρουμε μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα αλλά και τη σάλτσα με τα βύσσινα να κρυώσουν ελαφρώς και, πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε την πίτα με τη σάλτσα.  Συνταγή ΣΤ. Παρλιάρος Φωτο: Α. Καλούδης

Πηγή: glykesistories

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο