Τραγανές σπιτικές βάφλες

Τραγανές σπιτικές βάφλες

Σούπερ τραγανές εξωτερικά και αφράτες μέσα, αυτές οι βάφλες είναι πεντανόστιμες ειδικά όταν συνοδεύονται από παγωτό ή περιχύνονται με άφθονη σάλτσα σοκολάτας ή σιρόπι καραμέλας. Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο σνακ στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.

Υλικά

για περίπου 16 βάφλες

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αυγά 
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση 

Κοσκινίζουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. 

Αναμειγνύουμε τους κρόκους, το γάλα και το λάδι ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε το μείγμα στα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά. 
Με ένα κουτάλι, ενοποιούμε τη μαρέγκα με το μείγμα. 

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις βάζουμε σε πυρωμένη βαφλιέρα και ψήνουμε την κάθε βάφλα για περίπου 3 λεπτά. Αφού ψηθεί, τοποθετούμε τη βάφλα σε απορροφητικό χαρτί και σκεπάζουμε με πετσέτα. Τις σερβίρουμε ζεστές με παγωτό, ζάχαρη άχνη, σάλτσα σοκολάτας ή σιρόπι καραμέλας.

Πηγή: arttable

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο