Μους μόκα

Μους μόκα

Υλικά

για 12 ποτήρια 

  • 1 πακέτο μπισκότα  digestive ή πτι μπερ
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 500 τυρί κρέμα
  • 500 μλ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι καφέ στιγμιαίο
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
  • τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο . Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας στον πάτο κάθε ποτηριού και το πατάμε ελαφρά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και τον καφέ.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την σοκολάτα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα . Γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας λευκής ή μαύρης και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 2 ώρες οι μους.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο