Αφράτο κέικ αμυγδάλου

Αφράτο κέικ αμυγδάλου

Υλικά

  • 180 γραμ. ζάχαρη ψιλή
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 100 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 50 γραμ. πικραμύγδαλα
  • 180 γραμ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • λίγο παξιμάδι τριμμένο για πασπάλισμα της φόρμας
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα αμύγδαλα, πικρά και γλυκά, και τα ξεφλουδίζουμε. Τα στεγνώνουμε στον ήλιο ή στο φούρνο και τα ψιλοκοπανίζουμε στο γουδί. Δουλεύουμε για 10 λεπτά στη λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών (τα ασπράδια, τα χτυπάμε χωριστά μαρέγκα).

Προσθέτουμε κατόπιν τα κοπανισμένα αμύγδαλα, το γάλα και συνεχίζουμε το δούλεμα. Ανακατεύουμε το μπαίκιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέτουμε στο μίγμα τη μία φορά αλεύρι, την άλλη μαρέγκα, και δουλεύοντας το μίγμα, κάνουμε ένα πηχτό χυλό.

Αλείφουμε τη φόρμα με βούτυρο, την πασπαλίζουμε με παξιμάδι τριμμένο και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 45 λεπτά.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο