Ιταλική κρέμα μασκαρπόνε

 Ιταλική κρέμα μασκαρπόνε

Υλικά 

  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή δύο φλιτζάνια ανθότυρο
  • 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα μαρέγκα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί φρουτώδες
  • 2 φύλλα ζελατίνη μουλιασμένα σε κρύο νερό
  • ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ φρούτων

Εκτέλεση 

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την βάζουμε στο κρασί. Το βράζουμε για 2 λεπτά σ” ένα κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, σε χαμηλή φωτιά και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα.

Ανακατεύουμε το τυρί με το λικέρ και το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα. Αφήνουμε τη μους για 4 ώρες στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ με την κρέμα και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς αλεσμένους ή πασπαλίζουμε (με τη βοήθεια του σουρωτηριού) με καφέ.

Πηγή: topsyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο