Υλικά

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 4 κεσεδάκια αλεύρι και σιμιγδάλι
  • 10 αυγά
  • 4 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια φυτίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 5 βανίλιες

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τους κρόκους και τις βανίλιες. Στη συνέχεια, τη μαρέγκα και τέλος το μείγμα αλεύρι με σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.

Αν θες την σοροπιάζεις με ένα σοροπάκι σχετικά ελαφρύ(1λιτ. νερό, 3-4  κούπες ζάχαρη, λίγη βανίλια και να πάρει 1-2 βράσεις) αλλά πάντα κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι ή το αντίστροφο.

Τέστ αν είναι ψημένη με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι που πρέπει αν τρυπήσεις στην μέση να βγαίνει στεγνό.