Τούρκικος χαλβάς με αυγά

Τούρκικος χαλβάς με αυγά

Ένας χαλβάς λευκός, μαλακός και κρεμώδης, με πολύ πλούσια γεύση και το σιμιγδάλι ίσα να διακρίνεται στο στόμα. 

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά (μικρά)
  • 40 γρ. κουκουνάρια
  • 30 γρ. σταφίδες ξανθές
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε τα κουκουνάρια για περίπου 8 – 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για μισή ώρα. Δεν δυναμώνουμε τη φωτιά, για να μην πάρει χρώμα το σιμιγδάλι, γιατί θέλουμε ο χαλβάς να βγει λευκός. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με τη ζάχαρη, αποσύροντάς τα λίγο πριν βράσει το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη και ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά το χλιαρό γάλα (προσοχή, αν είναι πολύ καυτό θα ψηθούν τα αυγά). Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας όπου ψήνουμε το σιμιγδάλι, λίγο πιο πάνω από τη μεσαία ένταση και ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο-λίγο το μείγμα των αυγών με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ο χαλβάς «πιει» το υγρό, πήξει και αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτουμε τότε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε να πάνε παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή τον σερβίρουμε σε ατομικά μπολ. Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Πηγή: steliosparliaros

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο