Brownies με αλμυρή καραμέλα

Brownies με αλμυρή καραμέλα

Μια εύκολη συνταγή για ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο

Υλικά

  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ σοκολάτα (εγώ χρησιμοποίησα μαύρη αλλά μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες βάζοντας 150 γρ σοκολάτα γάλακτος και 150 γρ μαύρη κουβερτούρα)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 βανίλια (αν χρησιμοποιήσεις υγρή θα χρειαστείς 2 κουταλιές)
  • 150 γρ. καρύδια χοτροσπασμένα (προαιρετικά)
  • 150 ml αλμυρή καραμέλα γάλακτος. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160°C στον αέρα και βουτυρώνεις ένα μικρό ταψάκι. Εγώ προτιμώ πυρέξ για να τσεκάρω ότι έχει ψηθεί από όλες τις πλευρές.

Ψιλικόβεις τις σοκολάτες και τις λιώνεις σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αφήνεις για 5-10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα.

Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτεις τη βανίλια και το αλάτι. Με μια σπάτουλα προσθέτεις απαλά τις σοκολάτες και ανακατεύεις Προσθέτεις το αλεύρι και αναδιπλώνεις το μίγμα. Προσθέτεις τα καρύδια και μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί.

Με ένα μικρό κουτάλι αφήνουμε πάνω στην επιφάνεια κουταλιές από αλμυρή καράμελα γάλακτος. Σε αυτή τη φάση χρησιμοποιείς μόνο τη μισή ποσότητα.

Ψήνεις για 35 λεπτά και το βγάζεις από το φούρνο. Μετά απο 10 λεπτά προσθέτεις την υπόλοιπη καραμέλα, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

Πηγή: missbloom

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο