Εύκολη συνταγή για κλασσική βασιλόπιτα

Εύκολη συνταγή για κλασσική βασιλόπιτα

Οι περισσότερες προτιμούν να αγοράζουν βασιλόπιτες του εμπορίου είτε επειδή βρίσκουν τη διαδικασία δύσκολη είτε γιατί δεν έχουν το χρόνο να την ετοιμάσουν. Φέτος δοκίμασε να φτιάξεις τη δική σου βασιλόπιτα με μια συνταγή που και εύκολη είναι και δε χρειάζεται πάνω από 50’ για την παρασκευή της.

Αφράτη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με αρώματα

Yλικά 

για 10 άτομα

  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
  • ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι σκόνη
  • ½ κουταλάκι γλυκού μαστίχα σκόνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γλυκό μανταρίνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8 λεπτά. Να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα το χτύπημα. 

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη μαστίχα, το μαχλέπι. Σε ένα ποτήρι βάζουμε, το κονιάκ, το γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ταυτόχρονα σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι και το γάλα. Τέλος ρίχνουμε το γλυκό μανταρίνι.

Αναδιπλώνουμε το μείγμα απαλά. Σε ένα ταψί 30 εκατοστά στρώνουμε λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα. Βάζουμε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο η σε λαδόκολλα το νόμισμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 50΄ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Βάζουμε ένα μαχαίρι στην μέση και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμη η βασιλόπιτα. Την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και την ξεφορμάρουμε. Την τοποθετούμε σε σχάρα και τη πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: boro

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο