Γαλατόπιτα brûlée

Γαλατόπιτα brûlée

 Υλικά

  •  1 λίτρο γάλα
  • 5 αυγά
  • 350 γρμ ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • 100 γρμ  βούτυρο
  • 1 βανίλια σχισμένη στα δύο
  • ζάχαρη για την διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο

Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη βανίλια και ανακατεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Στο μεταξύ χτυπάς με το σύρμα ή στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Ενώ το μίξερ δουλεύει, χαμηλώνεις την ταχύτητα και ρίχνεις σιγά σιγά το μίγμα του σιμιγδαλιού. Βάζεις το μίγμα σε ένα ταψάκι 22 εκ. και ψήνεις για 35-45 λεπτά (όταν το βγάλεις από το φούρνο θα πρέπει να είναι λίγο “τρεμουλιαστό”)

Αφήνεις να κρυώσει καλά, πασπαλίζεις με ζάχαρη (κανονική όχι άχνη) και καις με το καμινέτο. Αν δεν έχεις καμινέτο, ανάβεις το γκριλ του φούρνου, και βάζεις την γαλατόπιτα κάτω από το γκριλ μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη (προσοχή μην σου καεί)

Πηγή: marislurp

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο