Τράιφλ σοκολάτας

Τράιφλ σοκολάτας

Υλικά

  • 3 κομμάτια brownie
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • δημητριακά για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα . Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς σοκολάτας. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 150 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο απαλό μείγμα. Αναμειγνύουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με τη γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 300 γρ. κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.

Μοντάρουμε το τράιφλ: Σε ατομικά βαζάκια ή ποτηράκια στρώνουμε το brownie κομμένο σε κυβάκια. Συνεχίζουμε με τη σαντιγί και τη μους σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί τις στρώσεις μέχρι να γεμίσει το σκεύος. Επικαλύπτουμε την κορυφή με δημητριακά.

Πηγή: boro

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο