Κορμός μαρέγκας με γέμιση μόκα

Κορμός μαρέγκας με γέμιση μόκα

Υλικά

για τη μαρέγκα

  • ασπράδια από 5 αυγά
  • 275 γρ. άχνη ζάχαρη

για τη γέμιση

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 
35% λιπαρά
  • 10 ml εκχύλισμα καφέ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για τα μπισκοτένια φύλλα

  • 115 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 140 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 ασπράδια
  • 115 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. καρύδια κομμένα στη μέση
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 23Χ33 εκ. και απλώνουμε από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλας.
Σε ένα τελείως στεγνό κάδο του μίξερ ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα και να αποκτήσουν απαλές κορυφές.

Αφού αφρατέψουν λίγο, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη και ανακατεύουμε μέχρι η μαρέγκα μας να γίνει απαλή και λεία.

Την περιχύνουμε στο ταψάκι μας ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 8 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα και έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε να ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και με προσοχή αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε τη μαρέγκα μας πάνω σε μία άλλη λαδόκολλα την οποία έχουμε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη και αφήνουμε πάνω στον πάγκο μας να κρυώσει.

για τα μπισκοτένια φύλλα

Ανεβάζουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ένα κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα ασπράδια μέχρι να γίνει το μάγμα αφράτο και λείο. Προσθέτουμε το αλεύρι καθώς το κοσκινίζουμε σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα.

Αφαιρούμε από τον κάδο και με μία σπάτουλα απλώνουμε λίγο από το μείγμα μας πάνω σε μία λαδόκολλα την οποία έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να μην έχει πολύ πάχος. Ψήνουμε για 4 -5 λεπτά. Αφαιρούμε από το μείγμα μας και σπάμε με τα χέρια μας σε ότι σχήμα θέλουμε.

για τα καρύδια
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να λιώσει. Παράλληλα ζεσταίνουμε τα καρύδια σε ένα φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1 λεπτό ώστε όταν τα ρίξουμε στο τηγάνι να μην παγώσουν την καραμέλα και σκληρύνει απότομα.
Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάει η καραμέλα σε όλα τα καρύδια.

για τη γέμιση

Σε έναν κάδο του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα καφέ και βανίλιας .
Οταν γίνει μια γυαλιστερή και σφιχτή σαντιγύ αφαιρούμε από το μίξερ και περιχύνουμε τη σαντιγύ κατά μήκος της ψημένης μαρέγκας της φαρδιάς πλευράς. Περιχύνουμε λίγα από τα καραμελωμένα καρύδια και ρολάρουμε με προσοχή τη μαρέγκα μας φτιάχνοντας ένα ρολό. Η μαρέγκα μας θα σπάσει σε διάφορα σημεία από το ρολάρισμα και θα φαίνεται σαν ψηφιδωτή. Απλώνουμε τα τουίλ όπως εμείς επιθυμούμε και τα καραμελωμένα καρύδια.

Πηγή: boro

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο