Παντεσπάνι πορτοκαλιού με πραλίνα και μπανάνα

 Παντεσπάνι πορτοκαλιού με πραλίνα και μπανάνα

Μια εύκολη τούρτα που συνδυάζει τη σοκολατένια πραλίνα με τις μπανάνες και το πορτοκάλι, που της πάνε πολύ. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 100γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 μπανάνες
  • Για το σιρόπι
  • 100ml νερό
  • 160ml ζάχαρη

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τα βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν. Σταματάτε το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού και απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο