Πουτίνγκα-κέικ λεμονιού

Πουτίνγκα-κέικ λεμονιού

Σήμερα θα σου παρουσιάσω μια αγαπημένη ( και πολλές φορές δοκιμασμένη) συνταγή, που είναι εύκολη και γρήγορη. Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και είναι παντώς καιρού, αλλά η δική μου συμβουλή είναι να το δοκιμάσετε  με τη συνοδεία κάποιου ζεστού ροφήματος. 

Υλικά

  • 4 ασπράδια αυγών, χωριστά από τους κρόκους
  • 6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1/2 κουτάλακι αλάτι
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 350 βαθμούς και λάδωσε θήκες για cupcakes.

Βάλε τα ασπράδια σε ένα μπωλ και χτύπησέ τα με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα. Σταδιακά πρόσθεσε μισή κούπα ζάχαρη.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάλε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, το χυμό λεμονιού μαζί με λίγο ξύσμα και τους κρόκους.Στο παραπάνω μείγμα, πρόσθεσε τη μαρέγκα που έφτιαξες και ανακάτεψε απαλά.

Τοποθέτησε το ταψί σε ένα βαθύτερο ταψί, το οποίο θα γεμίσεις με νερό μέχρι τη μέση.Ψήσε για 55-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σέρβιρέ το ζεστό με λίγη άχνη ζάχαρη για διακόσμηση ή λίγη σαντιγύ.

Πηγή: savoirville

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο