Ρολλάκια γιαουρτο-μπούρεκου

Ρολλάκια γιαουρτο-μπούρεκου

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας

για την κρέμα

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. γάλα
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Λίγο ροδόνερο
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο

για το σιρόπι

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και καβουρδίζουμε ελαφρώς το σιμιγδάλι. προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το ροδόνερο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μία βράση. Τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας µε σύρμα μέχρι τη πλήρη ομογενοποίηση τους. Αφήνουμε τη κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.

Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Δεν ανακατεύουμε ξανά όταν αρχίσει να βράζει! Το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 8΄. Το σιρόπι θα το χρησιμοποιήσουμε κρύο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί για να βάλουμε μέσα τα ρολά μας.

Ανοίγουμε 1 φύλο κρούστας βάζουμε κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο, τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις βγεί το περιχύουμε με το κρύο σιρόπι.

Πηγή: magirevoikonomika

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο