Πατσαβουρόπιτα με κρέμα ή η ’’Εύκολη Μπουγάτσα’’

Πατσαβουρόπιτα με κρέμα ή  η ’’Εύκολη Μπουγάτσα’’

Πατσαβουρόπιτα, εχμ… πιστεύω αδικείται πολύ αυτή η λαχταριστή και υπέροχη πίτα με αυτό το όνομα, γι΄αυτό την «στόλισα» από τα δίπλα με την εμβληματική λέξη μπουγάτσα και για την ακρίβεια εύκολη μπουγάτσα!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 100 gr. βούτυρο Κερκύρας

για την κρέμα

  • 850 ml. γάλα φρέσκο
  • 220 gr. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • Ξύσμα λεμονιού, προαιρετικά
  • 50 gr. βούτυρο Κερκύρας

για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα καλά βουτυρωμένο, μετρίου μεγέθους ταψί (30 εκατοστών περίπου) τοποθετούμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα αλλά χωρίς να τα πιέζουμε μεταξύ τους και περιχύνουμε με το βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Όσο ψήνονται τα φύλλα ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού ανακατέψουμε αποσύρουμε.

Την αφήνουμε στην άκρη, μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα. Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα με την κρέμα και ψήνουμε την μπουγάτσα για 30 περίπου λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Tips:
– Η κρέμα είναι σχετικά ρευστή και όχι πηχτή.
– Για να μην «ψηθούν» τα αυγά όταν τα ρίξουμε στην κρέμα φροντίζουμε να τα έχουμε από νωρίς εκτός ψυγείου ή  όταν τα χτυπάμε, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα.  Της Εύας Μονοχάρη

Πηγή: funkycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο