Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού (Käsekuchen, Κέζε-κούχεν))

Γερμανική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού (Käsekuchen, Κέζε-κούχεν))

 Ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ γλυκό από τη γερμανική κουζίνα!

για την βάση

  • 100 γραμμάτια βούτυρο φυτικό
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • 1 αβγό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

για την γέμιση

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγού
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πακέτο σκόνη πουτίγκα
  • 3 ασπράδια αβού, χτυπημένα μαρέγκα

Εκτέλεση 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη βανίλια, το αβγό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε απαλά για να μην μας σφίξει. Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στη άκρη.

Κάνουμε τη γέμιση, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τους κρόκους και το αλάτι. Προσθέτουμε τη σκόνη πουτίγκας και τη βανίλια, βάζουμε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι μας, να καλυφθούν τα πλαϊνά. Αδειάζουμε μέσα τη κρέμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε την τάρτα γιαουρτιού μας, αν θέλουμε, με άχνη ζάχαρη και κακάο.

Πηγή: sintagesmagirikis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο