Υλικά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 ml γάλα
  • 100 gr κουβερτούρα
  • 80 gr λευκή ζάχαρη
  • 6 gr ζελατίνη σε φύλλα ή 2 κτγ ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό βυθίζουμε τη ζελατίνη για να μαλακώσει.

Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να βράσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε 4 φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν καταναλωθούν, βυθίζουμε τα φορμάκια για περίπου ένα λεπτό σε μπολ με ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε στο πιάτο. Διακοσμούμε με λίγο κακάο.