Cheesecake με κάστανο

Cheesecake με κάστανο

Aρέσουν πάρα πολύ τα cheescake και πάντα ψάχνω να βρω νέες «πειραγμένες» συνταγές για το αγαπημένο μας γλυκό. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο cheescake με μια απαλή γεύση κάστανου και ωραίο χρώμα. 

Υλικά

για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. γλυκός πουρές κάστανο*

για το cheescake

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών από μεγάλα αυγά
  • 175 ml. ξυνόγαλα
  • 1 κ.γ. χυμό lime
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. ρούμι
  • 350 γρ. γλυκός πουρές κάστανο*

γαι το σιρόπι

  • 80 ml. νερό
  • 60 ml. ρούμι
  • 1 κ.σ. γλυκός πουρές κάστανο*
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. βούτυρο
  • Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βράζουμε 1 – 11/2 λίτρο νερό.

Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και τα χτυπάμε ώσπου να έχουμε πολύ λεπτά τρίμματα. Στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί-φόρμα 23cm με ελατήριο, το πατάμε καλά με τα χέρια και το ισιώνουμε ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να γίνει απαλό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους ένα-ένα στο μίγμα τυριού ζάχαρης συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ενσωματωθούν στο μίγμα. Προσθέτουμε το ξυνόγαλα, το χυμό lime, το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ κάστανο και ανακατεύουμε το μίγμα με σπάτουλα έως ότου γίνει σχετικά ομοιογενές.

Βγάζουμε το ταψί με τη βάση από το ψυγείο και το καλυπτουμε εξωτερικά στα πλαγια και από κάτω με διάφανη μεβράνη τροφίμων. Στη συνέχεια το καλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει νερό στο εσωτερικό του.

Βάζουμε το ταψί στο κέντρο ενός μεγαλύτερου ταψιού και ρίχνουμε μέσα το μίγμα του cheescake. Γεμίζουμε το εξωτερικό ταψί με βραστό νερό ώστε να φτάνει σε ύψος περίπου 3cm και τα βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα έως ότου το cheescake έχει σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια αλλά παραμένει ελαστικό. Βγάζουμε το ταψί-φόρμα με το cheescake από το νερό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το cheescake στο ψυγείο για μια νύχτα και την επόμενη μέρα το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για  το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι το σιρόπι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ώσπου να είναι χλιαρό και γαρνίρουμε το cheescake ακριβώς πριν το σερβίρουμε.

* Μπορείτε να βρείτε γλυκό πουρέ κάστανο στα σούπερ μάρκετ σε κονσέρβα. Υπάρχει και σχέτος (άγλυκος) τον οποίο θα γλυκάνετε με 50γρ. ζάχαρη και 1/2 κγ. εκχύλισμα βανίλιας για κάθε 250γρ. πουρέ.

Πηγή: demideli

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο