Μιλφέιγ σοκολάτας αλά Παρλιάρος

Μιλφέιγ σοκολάτας αλά Παρλιάρος

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα

για την κρέμα

  • 700 γρ. φρέσκο γάλα 
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά 
  • 6 κρόκοι αυγών 
  • 80 γρ. κορν φλάουερ
  • 200 γρ. κουβερτούρα 
  • 200 γρ. σουμάδα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη σουμάδα και τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ έως ότου η κουβερτούρα λιώσει και αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Όταν η κρέμα κρυώσει τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη στο μίξερ με το φτερό. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (MIELE) στους 170ºC για 20-25 λεπτά τουλάχιστον, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε και τα πιέζουμε με μία λαμαρίνα για να φύγει ο αέρας.

Τα ξαναψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας και αν η σφολιάτα τρυπιέται με ευκολία, είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, εκτός ψυγείου και συναρμολογούμε. Απλώνουμε στο ένα φύλλο τη μισή από την κρέμα, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο. Προτιμότερο είναι να καταναλώνεται την ίδια μέρα και εκτός ψυγείου.

 

Πηγή: glykes-alchimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο