Κέικ με παξιμαδάκια αμυγδάλου cantuccini. Απλά υπέροχο!

Κέικ με παξιμαδάκια αμυγδάλου cantuccini. Απλά υπέροχο!

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 180 ml γάλα
  • 14 cantuccini / amaretti / παξιμάδια αμυγδάλου
  • 1 κούπα καφέ espresso
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τα προσθέτουμε, στο μείγμα με τα αυγά, εναλλάξ με το γάλα.

Αδειάζουμε την μισή ποσότητα στο πυρέξ. Βουτάμε τα cantuccini στον καφέ και τα στρώνουμε σε μια σειρά. Από πάνω αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι όταν εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αυτή βγαίνει καθαρή.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη. Διατηρείται καλά σκεπασμένο για 3 ημέρες.
 

Πηγή: cookika

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο