Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Είναι ένα γλυκάκι που τα παιδιά τρώνε ευχάριστα ενώ φτιάχνεται με λίγα υλικά και πανεύκολο τρόπο.

Υλικά

  • 2 1/2 λίτρα γάλα πλήρες
  • 1/2 κιλό ψιλό σιμιγδάλι
  • 10 αυγά 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη 2 βανίλιες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ένα φλιτζάνι από το λάδι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στην κρέμα.

Ρίχνουμε σ' ένα ταψί 40 εκ. διαμέτρου το υπόλοιπο λάδι, στρώνουμε τα φύλλα που πρέπει να περισσεύουν απ' το ταψί για να σηκώσουμε τις άκρες γύρω - γύρω αδειάζουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170ο C) για περίπου 50 λεπτά.



 

Πηγή: mothersblog

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο