Γαλακτομπούρικο με τραγανιστή κρούστα από κορν φλέικς!

Γαλακτομπούρικο με τραγανιστή κρούστα από κορν φλέικς!

Υλικά

για τη βάση

  • 150 γρ. κορν φλέικς (θρυμματισμένα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 κ.γ. κανέλα

για την Κρέμα

  • 800 ml φρέσκο ​​γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή μία βανιλλίνη
  • 40 γρ. βούτυρο

για το γαρνίρισμα

  • 90 γρ. Κορν φλέικς (το σπάτε χοντρά χοντρά με τα χέρια σας)
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο

 Εκτέλεση

για τη βάση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέστε τα κορν φλέικς και ανακατέψτε. Ρίξτε το βούτυρο και αναμίξτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πάρτε ένα τετράγωνο ταψί 19 εκατοστά Χ 19 εκατοστά. Απλώστε το μίγμα κορν φλέικς να καλύψει το κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού σε ύψος περίπου 5 cm. Βάλτετο ταψί στην άκρη.

για την Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το 700ml γάλα και 50 γρ. ζάχαρη και βάλτε σε μέτρια φωτιά. Πάρτε ένα μπολ και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ και το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλλίνη. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.

Όταν το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται, πάρτε μερικές κουταλιές από αυτό και ρίξτε τις στο μπολ με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε. Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε το μίγμα στο μπολ στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε το μίγμα αυγού / σιμιγδαλιού ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε πίσω στη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε τη πάνω από τα κορν φλέικς. 

για το γαρνίρισμα

Απλώστε πάνω από την κρέμα χοντροκομμένα κορν φλέικς να τη σκεπάσουν πλήρως. Αναμίξτε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ και πασπαλίστε τις πάνω από τα κορν φλέικς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα. Βγάλτε από το φούρνο.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς και κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια.

Τρώγεται το ίδιο καλά είτε ως έχει, ή ρίχνοντας λίγο μέλι και κανέλα στην κορυφή ή ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: culinaryflavors

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο