Λαχταριστά ατομικά κέικ- sandwitch

Λαχταριστά ατομικά κέικ- sandwitch

Υλικά

για το κέικ

  • 225 γρ καλό αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 225 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 2 κουτ σούπας αμύγδαλα φιλέ

για τη γέμιση του κέικ

  • 8 κουτ σούπας βύσσινο γλυκό* στραγγισμένο από το σιρόπι
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη συν λίγη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

για το κέικ

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλο μπολ. Καλύπτουμε τα φορμάκια με χαρτί ψησίματος που έχουμε ελαφρά βουτυρώσει.

Με μίξερ χειρός ή σταθερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αφρατέψει (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια και κατόπιν το αλεύρι χτυπώντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μικρά φορμάκια τα οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος ή σε ταψί για μάφιν με μεγάλες θήκες αφού τις έχουμε πρώτα βουτυρώσει. Εναλλακτικά μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες 20 εκατ. διαμέτρου στρωμένες με χαρτί ψησίματος.

Μοιράζουμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά ελέγχοντας με μια λεπίδα να βγαίνει στεγνή.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν για δέκα λεπτά. Ξεφορμάρουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

για τη γέμιση

Στο διάστημα που το κέικ ψήνεται ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το γλυκό μαζί με τη μαρμελάδα και το ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλέ μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης.

για τη συναρμολόγηση

Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει τα κόβουμε στη μέση οριζόντια. Απλώνουμε στα μισά από το μείγμα γλυκού μαρμελάδας. Στη συνέχεια απλώνουμε κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι, αυτό που είχε και τα αμύγδαλα στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tips:

 Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά μοιράστε το μείγμα του κέικ σε δυο φόρμες διαμέτρου 20 εκατοστών και βάλτε αμύγδαλα στη μία. Ψήνεται με τον ίδιο τρόπο.

Μπορείτε να το βάλετε σε μια φόρμα και μετά να το κόψτε στη μέση. εδώ ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος.

Υπάρχουν στο εμπόριο φόρμες μιας χρήσεως με ατομικές θήκες  οι οποίες βολεύουν για την παρασκευή ατομικών κέικ.

*Η γέμιση μπορεί να είναι άλλο γλυκό όπως κεράσια ή φράουλα με την αντίστοιχη μαρμελάδα.

Μπορείτε να βάλετε φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι αφού τα βράσετε λίγο πιο πολύ μαζί με τη μαρμελάδα ώστε να μαλακώσουν.

Τρώγεται άμεσα κι εξαφανίζεται γιαυτό φτιάξτε μερικά κομμάτια παραπάνω.

Πηγή: asproylas

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο