Απίστευτο κέικ με γέμιση κρέμα ’’custard’’!

Απίστευτο κέικ με γέμιση κρέμα ’’custard’’!

Υλικά 

για την κρέμα

  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κορνφλάουρ
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι βανίλια

για το κέικ

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. κορνφλάουρ
  • 2 βανίλιες


Εκτέλεση

Για την κρέμα: τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κέικ: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκατοστών με αποσπώμενο τοίχωμα και καλύπτουμε με αντικολητικό χαρτί. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την βανίλια και στην συνέχεια τα αυγά, ένα κάθε φορά κτυπώντας συγχρόνως. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα στην φόρμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

 
Πάνω από το μείγμα του κέικ απλώνουμε την κρέμα που έχει κρυώσει, αφήνοντας γύρω γύρω λίγο κενό. Τοποθετούμε το υπόλοιπο μισό από το μείγμα του κέικ πάνω από την κρέμα φροντίζοντας να το απλώσουμε προσεκτικά μέχρι να καλύψει πλήρως την κρέμα.

 

Με το thermomix:

Για την κρέμα: τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στο μπολ και ρυθμίζουμε, 7 λεπτά/90 βαθμούς/ταχύτητα 4. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κέικ: Αφού καθαρίζουμε και στεγνώσουμε το μπολ, τοποθετούμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 10. Βάζουμε την πεταλούδα στα μαχαίρια, προσθέτουμε το βούτυρο και ρυθμίζουμε 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 3.

Ξύνουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα και ανακατεύουμε 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 3. Αφαιρούμε την πεταλούδα. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε την κρύα κρέμα πάνω από το μείγμα του κέικ και την απλώνουμε προσεκτικά σχεδόν μέχρι την άκρη. Καλύπτουμε πλήρως την κρέμα με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στην φόρμα. Αυτό το κέικ κόβεται εύκολα όταν έχει πια κρυώσει.

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο