Σοκολατόπιτα της νηστείας και της νοστιμιάς

Σοκολατόπιτα της νηστείας και της νοστιμιάς

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ κακάο(1/2 κούπα)
  • 200 γρ καλαμποκέλαιο (1 κούπα)
  • 330 γρ ζάχαρη (1,5 κούπα)
  • 2-2,5 πορτοκάλια +1 λεμόνι το χυμό τους (συνολικά οι χυμοί πρέπει να βγουν 1 κούπα)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού ή βανίλια

για το σιρόπι

  • 1 κούπα νερό (250 γρ)
  • 1/2 κούπα κακάο (60 γρ)
  • 1 κούπα ζάχαρη (220 γρ)
  • 1/2 κούπα κουβερτούρα τριμμένη (100 γρ)
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το κακάο, ρίχνουμε και την σόδα και ανακατεύουμε. Στύβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και κρατάμε το χυμό τους.

 

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, την εσάνς και τον χυμό. Όταν γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 26 εκ και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά περίπου, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι.

 

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε 8-10 λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε για 10 λεπτά το σιρόπι να γίνει χλιαρό, τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το γλυκό και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: mariplateau

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο