Γιά το γιορτινό τραπέζι, cheesecake με σοκολάτα

Γιά το γιορτινό τραπέζι, cheesecake με σοκολάτα

Υλικά

  • 300 γραμμ. μπισκότα digestive
  • 125 γραμμ. βούτυρο
  • 1 μικρή συσκευασία πουράκια σοκολάτας
  • 450 γραμμ. νουτέλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γραμμ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σπάμε τα μισά πουράκια σοκολάτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε μπολ.  Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές  από τη νουτέλα και τα πουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα. Βάζουμε κατάψυξη για 10'. Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη νουτέλα και με σπάτουλα ανακατεύουμε.  Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση και το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει.

Περιχύνουμε με σως σοκολάτας δική μας ή έτοιμη!

Πηγή: koolnews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο